Wat zijn gelnagels?

Het is belangrijk om weten dat gelnagels heel natuurlijk aanvoelen en flexibel zijn. Hierdoor geven ze ook wat mee bij het stoten. Tevens zorgt de gellaag voor meer stevigheid. De nagels zijn dus minder gevoelig, breken minder snel en scheuren minder vlug in. Ze zijn bovendien ideaal om nagelbijten af te leren.

Wat zijn tips?

Dit is een verlenging van uw natuurlijke nagel. De gellaag wordt hierop aangebracht. Op deze wijze heeft u meteen lange nagels zonder te wachten. Als uw nagels groeien, groeit de tip uit en zorgt de sterke gel ervoor dat u lange nagels kan houden.

 

Welke afwerkingen zijn er mogelijk?
Je nagels kunnen op 3 manieren afgewerkt worden:
natural: een transparante gel;

french: een zachtroze gel met daaronder een witte/parelmoeren nagelrand. Ook gekleurde boordjes zijn mogelijk!;
• color: een gekleurde gel naar keuze (op de volledige nagel);

Ook wat de vorm betreft heb je tal van mogelijkheden: lang, kort, rond, puntig, recht, ...

Eveneens nail art : glitters, strass, stickers, streepjes, stippeltjes, …

 

 

Worden mijn natuurlijke nagels beschadigd?

Neen. Uw natuurlijke nagels worden enkel licht opgeruwd zodat de gel zich beter kan aanhechten. Ook worden uw gelnagels geplaatst met kwaliteitsproducten van het merk ‘Professionails’. Uw gelnagels kunnen achteraf ook verwijderd worden. Probeer dit nooit zelf. Uw nagels zullen dan zéér dun en/of gescheurd zijn. Het duurt zeer lang voor ze hersteld zijn. Dus wanneer u wilt stoppen met gelnagels, maak dan zeker nog één afspraak om de gel op een veilige manier te laten verwijderen.

 

Hoe lang duurt het voor mijn nagels moeten worden bijgewerkt en hoe gebeurt dit?
Naarmate uw natuurlijke nagels groeien, groeit ook de gel mee uit. Uw nagels dienen dan terug op lengte gebracht te worden en dienen een nieuwe gellaag te krijgen tot tegen de nagelriem. Afhankelijk van de groeisnelheid duurt dit 3 tot 5 weken.

 

-Hoe lang duurt een behandeling?

Voor de behandelingen reserveer ik minimaal anderhalf uur zodat de kwaliteit gegarandeerd kan worden. De duur van de behandeling is van verschillende factoren afhankelijk zoals bijvoorbeeld: soort behandeling, extra nail art, conditie van de nagels enzovoort...

Mijn nagels zijn minder sterk na het verwijderen van het produkt. Hoe kan dat?

In principe zijn uw nagels nog even sterk als voor het plaatsen van het produkt maar u went heel snel aan de sterkte die het produkt biedt waardoor u weer moet wennen aan uw eigen nagels. Wel is het zo dat de nagels gedurende een langere tijd werden afgesloten. Als het produkt dan verwijderd wordt voelen uw nagels wat week en hebben deze enkele dagen nodig om weer tot zichzelf te komen. Het gebruik van een nagelverstevigend produkt tijdens deze periode kan mogelijke beschadigingen voorkomen.


Hoe kan ik mijn gelnagels verzorgen tussen de bijwerkingen door?
Draag handschoenen tijdens het schoonmaken zodat de schadelijke stoffen in de produkten uw nagels niet kunnen aantasten.

Verwijder best 1x per week uw eventuele nagellak. Het gebruik van de NON ACETON polish remover (bij ons te verkrijgen) zal uw nagellak op zachte wijze verwijderen zonder de gel te beschadigen en vooral zonder de nagelriemen overdadig uit te drogen. Tevens is het aangewezen 1x per week de staat van uw gelnagels te controleren. Wanneer u uw nagels vaak stoot, zijn ze te lang en dienen ze ingekort te worden. Knip uw nagels nooit maar vijl ze bij met de FLEXI-vijl (bij ons te verkrijgen). Zoek naar losliggende geldeeltjes. Het is aangewezen deze losliggende deeltjes weg te vijlen. Op deze manier kan u het bezoek bij uw nagelstyliste een week tot twee weken uitstellen. Zoniet worden de losliggende delen groter, komt er vocht en vuil tussen en kan de volledige nagel loskomen. Wanneer de gel gelijk ligt met de natuurlijke nagel polijst u met de witte blok. Ten slotte brengt u de hoogglans aan: HOT GLOSS of UV PROTECT als u onder de zonnebank gaat (alle producten bij ons te verkrijgen).

 

 

Mag ik nagellak aanbrengen op mijn gelnagels?

Ja. Gebruik wel steeds een basislak (Activ hardener) onder de gekleurde nagellak om verkleuring van uw nagels te vermijden. Eindig met de topcoat SECO SECO om het afbladderen van uw nagellak te voorkomen (alle producten bij ons te verkrijgen).